Dill och gräslökspannacotta






4 portioner

2 gelantinblad
2 1/2 dl grädde
3 krm fänkålsfrön
2 dl matyoghurt
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
Salt och nymalen vitpeppar

Till servering:
50 g löjrom
Hackad rödlök
Hackad dill
Ett gott rågbröd


¤ Blötlägg gelantinen i kallt vatten i 5 minuter.

¤ Koka upp grädde och fänkålsfrön, ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelantinen och rör ner det i grädden.

¤ Blanda i yoghurt och örter, smaka av med salt och peppar.

¤ Häll smeten i fyra portionsformar, glas eller koppar. Låt pannacottan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med en klick löjrom, rödlök och dill. Servera med bröd.

-Var helt okej, men skulle nog föredra att ha något i som ger den mer tuggmotsånd som räkor eller liknande. Väldigt mastig, en hel rätt i sig nästan. Vi åt inte den här som en förrätt, blev mer som en liten huvudrätt. Vi åt den och hade baguett och röra till.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0