Dill och gräslökspannacotta



4 portioner
2 gelantinblad
2 1/2 dl grädde
3 krm fänkålsfrön
2 dl matyoghurt
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
Salt och nymalen vitpeppar
Till servering:
50 g löjrom
Hackad rödlök
Hackad dill
Ett gott rågbröd
¤ Blötlägg gelantinen i kallt vatten i 5 minuter.
¤ Koka upp grädde och fänkålsfrön, ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelantinen och rör ner det i grädden.
¤ Blanda i yoghurt och örter, smaka av med salt och peppar.
¤ Häll smeten i fyra portionsformar, glas eller koppar. Låt pannacottan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med en klick löjrom, rödlök och dill. Servera med bröd.
-Var helt okej, men skulle nog föredra att ha något i som ger den mer tuggmotsånd som räkor eller liknande. Väldigt mastig, en hel rätt i sig nästan. Vi åt inte den här som en förrätt, blev mer som en liten huvudrätt. Vi åt den och hade baguett och röra till.

Kommentarer
Trackback