Texmex gratäng med tacotäcke



4 portioner

Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs löken i 2msk olja, cirka 3 minuter i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt 500g nöt eller blandfärs och fräs ytterligare cirka 5 minuter.

Blanda i 1påse taco kryddmix (40g), 1burk krossade tomater(400g) och 1 förpackning med vita bönor i tomatsås(400g). Koka upp och låt småkoka under lock cirka 10 minuter. Ta från värmen. Blanda ner 2/3 av 1 påse riven ost(150g) i kastrullen. Lägg färs och bönblandningen i en ugnssäker form. Toppa med 1/2 påse tacochips (cirka 100g) och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter, tills osten smält och chipsen fått fin färg.

Servera gratängen med gräddfil och tacosås, samt gärna en sallad till.

-Riktigt god rätt. Perfekt variant till tacopaj. Detta räcker till en middag och lunch för två personer. Upplevde att rätten inte var lika god när den värmdes på nytt. Påminde mycket om chili con carne, vilket i sig är gott, men var inte samma smaksensation som gången vi först åt den.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0