Italienska toast bolognese








4 portioner


1 msk olivolja
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 grön paprika, urkärnad och finhackad
150g champinjoner, finhackade
500g köttfärs
1 1/4 dl rött vin
2msk tomatpuré
Salt och peppar
4 ciabattabröd
Olivolja att pensla bröden med
75g mozzarella
2 msk strimlad färsk basilika

Sätt ugen på medel till hög värme. Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme, lägg i lök, vitlök, paprika och svamp och stek grönsakerna i 5-10 minuter eller tills de är mjuka och börjar få färg.

Tillsätt färsen och stek under flitig omrörning i 5 miuter eller tills den är ordentligt brynt. Bryt sönder alla klumpar med en träsked under tiden. Blanda i vin, tomatpuré samt salt och peppar efter smak och sjud i 10minuter. Rör om då och då. Dra bort grytan från plattan.

Dela bröden i halvor och pensla båda sidor med olivolja. Lägg bottnarna på en bit folie och skeda mängder köttsås över dem.

Skiva osten och lägg den ovanpå köttsåsen. Lägg på basilikan och täck med brödlocken. Tryck ner dem försiktigt och grilla sedan under ugnsgrillen på låg värme i 5-10 minuter eller tills bröden är gyllegula. Låt dem ligga en stund innan de ska ätas.

-Köttfärssåsen är to die for. Riktigt smakrik:) Love it:) Är såpass mycket köttfärs att det räcker till luch dagen efter. Bara att koka pasta till:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0