Ruccola och parmesanspäckad parmalindad kycklingfilé med risotto








2 stora kycklingfileér
1/2 påse ruccola
1 pressad vitlöksklyfta
Riven parmesan efter tycke
8 skivor parmaskinka
1 liten gul lök, hackad
2dl risottoris, Arborio eller liknande
1dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 morot, i små tärningar
1dl frysta gröna ärtor

Fräs hastigt ruccolan med vitlök, salta och peppra. Fördela ruccolan på kycklingskivorna, riv parmesanosten över det andra. Lägg en kycklingskiva ovanpå. Rulla ihop med skinkan, sätt en tandpetare rakt igenom. Bryn försiktigt och baka fileéra i ugnen på 150° i cirka 10-15 minuter, innertemperatur cirka 72°.

Fräs löken med riset, späd med vinet och låt koka in i riset. Slå på 3dl vatten och låt sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten, låt sjuda i cirka 15minuter.

Ta i morötterna när det är 5minuter kvar och de gröna ärtorna innan servering, smaka av med salt och peppar.

-Detta åt vi på alla♥dag. Var väldigt gott:) Kycklingen blev saftig, nästan för saftig, kunde varit lite mindre.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0