Potatissallad med sparris

Fin bild va? Inte tagen av mig;) Glömde att ta bild på när vi åt den här maten, tyvärr. Brukar alltid komma ihåg att göra det, men uppenbarligen inte idag. Fick ta kort på bilden ur receptboken istället.
4 portioner (räcker till middag och lunch för två personer)
Cirka 1kg färskpotatis
500g grön sparris
1 finhackad rödlök
3msk hackad dill
3 msk rostade solroskärnor
Dressing:
1msk senap
1 1/2 msk pressad citronsaft
1 msk vatten
3/4 dl rapsolja
Salt och nymalen vitpeppar
Dressingen, vispa ihop senap, citronsaft och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen och strö över solroskärnorna.
-Speciell men god potatissallad. Vi hade flintastek till. Blev jättegott:) Ett tips är att göra dressingen en stund innan, så den får dra till sig ett tag:)

Kommentarer
Trackback