Pannkakor i mängder!



8 portioner (räcker till middag och minst två luncher för mig och Alfred)

7 ägg
7dl mjöl
2 tsk salt
5 tsk socker
12 dl mjölk
2 msk smör

Vispa sönder äggen lätt i en  skål. Tillsätt hälften av mjölken, hela mjölmängden och saltet. Tillsätt sockret (ger fylligare smak).

Vispa eller rör smeten slät och klumpfri. Häll i resten av mjölken. Kom ihåg att röra i smeten då och då, mjölet vill gärna sjunka till botten.

Smält matfettet och häll ner det i smeten så behövs endast extra fett till första laggen.

Hetta upp stekpannan på medelvärme. Lägg i lite fett till första pannkakan.

Häll i ett tunt lager med smet i stekpannan. När ytan stelnat och undersidan fått fin gulbrun färg är det dags att vända pannkakan. Stek några minuter på andra sidan.

Lägg upp plättarna på ett fat. Servera med det ni själva vill:) Vi hade grädde och olilka syltar till:) Blev även liten riven choklad på för att lyxa till det:) Går även att ha bär eller glass om man vill:)

-Jättegott med pannkakor:) Smidigt att göra många direkt, så har man några luncher färdiga. Bara att frysa in och ta upp när man känner för det:)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0