Köttbullar med gurkmix





4 portioner

500g nöt eller viltfärs
3 msk hackad brynt lök
1ägg
3 msk kesella
1dl hackad inlagd gurka
1dl finhackad stjälkselleri
1 1/2 tsk timjan
3/4 salt
1krm nymald svartpeppar
Smör till stekning

Sås:

2dl kokbar lätt créme fraiche
1 msk kalvfond
1/2 tsk soja
2msk gelé
1dl fintärnat äpple

Till servering:

Kokt potatis

Blanda ingredienserna till en smidig färs. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till köttbullar. Lägg dem på men vattensköljd skärbräda.

Bryn bullarna , några i taget, i smör. Skaka stekpannan så att de blir jämnt brynta. Minska värmen och efterstek dem utan lock 3-5 minuter. Skaka då och då.

Såsen: Koka ihop créme fraiche, fond, soja och gelé. Blanda ner frukttärningarna i såsen.

Koka potatisen samtidigt som du gör allt det andra.

Servera allt tillsammans :)

-Vi hade även inlagda gurkor till maten också. Riktigt god mat:) Bra komplement till den vanliga husmanskosten med traditionella köttbullar, brunsås och potatis. Detta var ett väldigt speciellt recept måste jag säga, men intressanta smakkombinationer. Det är väldigt mycket smaker som är igång. Kanske skulle vara godare om man antingen hade haft köttbullarna med en vanlig gräddsås eller den speciella såsen med hemmagjorda vanliga köttbullar, så hade det kanske blivit mer harmoni med smakerna. Nu var det smakexplositioner i både såsen och köttbullarna, vilket gjorde att det lätt kändes för mycket. Men otroligt gott ändå:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0