Klassisk bolognese lasange









4 portioner

Ugn: 200°

Fyllning:

2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500g blandfärs
400g krossade tomater
2dl vatten
100g grovt riven morot
1 msk torkad oregano
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Bechamelsås

20g smör
2 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/4 tsk riven muskotnöt
Cirka 400g lasangeplattor
100g riven ost

1. Hetta upp olja i en gryta eller kastrull och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka minst 10 minuter.

2. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.

3. Varva fyllningen med bechamelsås och lasangeplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

-Riktigt mumsig lasange :) Bechamelsåsen blir jättegod med muskotnöten, namnam! En god sallad till blir ett stort plus! Vi hade bara majs till den här gången, men gott det också :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0