Fläskgryta med vitkål och potatis



4 portioner

600g grytbitar av gris
300g vitkål
8 potatisar
2 morötter
2 gula lökar
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk kummin
Köttbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
Hackad persilja
2dl creme fraiche
1 msk senap

1.
Ansa kålen och skär den i bitar. Skala potatis, morötter och lök, skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor.

2. Hetta upp oljan och bryn grytbitarna och löken i omgångar. Lägg över i en gryta. Krydda med salt, peppar och kummin. Tillsätt buljong så att det precis täcker köttet. Sjud under lock cirka 10 minuter. Lägg i potatis och morötter och fortsätt sjuda cirka 15minuter. Lägg i vitkålen och låt sjuda ytterligare cirka 5minuter.

3. Blanda creme fraiche och senap.

4. Servera grytan med senapscrémen.

-God gryta, men som är godare dagen efter,när smakerna dragit till sig lite. Vi gjorde på lite mer än detta. Det räckte till middag för två personer och till luncher för två personer i två dagar. Kändes som rätten blev mer som en soppa, men gjorde inget, gott ändå. Senapscremen var god, me jag tyckte det var godare utan. Alfred däremot tyckte tvärtom. Men det är ju som man brukar säga, "smaken är som baken, delad".



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0