Färsbullar extra allt







För 4 personer

500 köttfärs
1/2 dl ströbröd
1dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1/2 dl kapris
1ägg

Fyllning:

1 paket fetaost
1/2 dl kalamataoliver
2msk finskuren gräslök
1/2 msk honung
1 tsk torkad oregano
1ägg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda ströbröd och grädde. Låt stå 5 minuter.

3. Skala och riv löken fint. Blanda färsen med lök, ströbrödsblandning, kapris och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1krm peppar.

4. Fyllning: Smula fetaosten. Grovhacka oliverna. Blanda fetaost och oliver med gräslök, honung, oregano och ägg.

5. Forma färsen till cirka 12 biffar. Gör en urgröpning i mitten och lägg i lite av fyllningen. Nyp ihop och forma till stora köttbullar. Upprepa med resten av färsen.

6. Lägg färsbullarna på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera gärna med klyftpotatis och sallad.

-Underbart god. Biffarna blir riktigt saftiga och goda. Är även lätta att göra. Går att variera med mycket olika ingredienser. Jag brukar inte gilla oliver, men det var riktigt gott med dem i biffarna:) Mums:) Vi hade ingen sallad till det här, men har man det, blir nog rätten snäppet godare:) Till detta hade vi även tzatziki, pricken över i :)

Tzatziki


4 portioner

3dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1tsk olja
Cirka 5cm gurka

Lägg yoghurten i en skål. Pressa i vitlök, krydda med peppar, häll i olja. Riv gurkan grovt. Lägg i en sil och salta rätt mycket. Låt stå en stund, tryck ut vätskan ur gurkan lite då och då. När detta är färdigt blandas gurkan i yoghurten med det andra. Smaka av. Krydda eventuellt lite till. Låt den stå och dra sig en stund innan den äta.

-Perfekt att ha  tzatziki som tillbehör. Passsar till många olika rätter. Är riktigt gott också :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0