Carnitas







4 portioner

800 g benfri fläskkarré
1/2 apelsin
1 liten gul lök
4 vitlöksklyftor
4dl vatten
1tsk oregano
2 lagerblad
1msk vispgrädde
1 msk socker
Olja
Salt

Till servering:

Tortillas
Rödlök
Koriander
Lime
Gräddfil
Tacosås

Gör så här:

1. Skör köttet i cirka 3 cm stora bitar. Tvätta skalet på apelsinen och skär halvan i klyftor. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.

2. Lägg alla ingredienser i en gryta tillsammans med 2msk olja och 1tsk salt. Koka upp och låt småkoka utan lock tills köttet är mört och vätskan nästan kokat bort, 1 1/2-2 timmar. Rör om då och då.

3. Ta upp apelsinklyftorna och lagerbladen. Höj värmen och fräs köttet i fettet tills alla bitar fått färg, cirka 10 minuter.

4. Dra isär köttet i strimlor direkt i grytan med hjälp av två gafflar.

5. Servera köttet på varma tortillas med tillbehören.


-God och intressant rätt :) Roligt att testa en variant på tacos, detta var likt på ett sätt men ändå inte.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0