Carnitas



4 portioner
800 g benfri fläskkarré
1/2 apelsin
1 liten gul lök
4 vitlöksklyftor
4dl vatten
1tsk oregano
2 lagerblad
1msk vispgrädde
1 msk socker
Olja
Salt
Till servering:
Tortillas
Rödlök
Koriander
Lime
Gräddfil
Tacosås
Gör så här:
1. Skör köttet i cirka 3 cm stora bitar. Tvätta skalet på apelsinen och skär halvan i klyftor. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.
2. Lägg alla ingredienser i en gryta tillsammans med 2msk olja och 1tsk salt. Koka upp och låt småkoka utan lock tills köttet är mört och vätskan nästan kokat bort, 1 1/2-2 timmar. Rör om då och då.
3. Ta upp apelsinklyftorna och lagerbladen. Höj värmen och fräs köttet i fettet tills alla bitar fått färg, cirka 10 minuter.
4. Dra isär köttet i strimlor direkt i grytan med hjälp av två gafflar.
5. Servera köttet på varma tortillas med tillbehören.
-God och intressant rätt :) Roligt att testa en variant på tacos, detta var likt på ett sätt men ändå inte.

Kommentarer
Trackback