Äppel och marängkaka





8-10 bitar

150g smör
2äpplen
2äggulor
1ägg
1dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Maräng:
2äggvitor
1dl strösocker
1/2 dl mandelspån

Till servering:
Vispad grädde (viktigt att ha detta till, vi glömde det, vilket gjorde att det blev väldigt torrt. Tror den blir mycket godare med det till)

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.

Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Fördela äppelklyftorna över och pudra på kanel.

Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt socker och vispa lite till. Bred marängsmeten över kakan och strö på mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Om kakan verklar bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.

- Kakan blir jättefin och doftar underbart! :) Vispa grädde till den, så blir det perfekt:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0