Äppel och marängkaka


8-10 bitar
150g smör
2äpplen
2äggulor
1ägg
1dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Maräng:
2äggvitor
1dl strösocker
1/2 dl mandelspån
Till servering:
Vispad grädde (viktigt att ha detta till, vi glömde det, vilket gjorde att det blev väldigt torrt. Tror den blir mycket godare med det till)
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Fördela äppelklyftorna över och pudra på kanel.
Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt socker och vispa lite till. Bred marängsmeten över kakan och strö på mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Om kakan verklar bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.
- Kakan blir jättefin och doftar underbart! :) Vispa grädde till den, så blir det perfekt:)

Kommentarer
Trackback