Krossad potatis med olivolja

 
 
4 portioner
 

800g nykok, skalad potatis
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk citronsaft
1 dl olivolja
2 dl nyriven parmesan
Persilja efter smak
Salt och peppar
 
Krossa potatisen med en gaffel medan den är varm. Lägg i lök, citronsaft och olivolja. Vänd runt och avsluta med ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.
 
- Detta är ett tillbehör som passar bra både till kött, fågel och fisk. Det är en annorlunda smak, men en härlig brytning till köttet och bönorna. Bönorna har vi låtit ligga i en burk över natten med olja, salt, peppar och vitlök. Blev jättegott :) Spettet med kött har vi köpt färdiga.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0