Gnocchi med tomatsås

 
 
 
 
4 portioner
 
1kg mjölig potatis
Salt
100g parmesanost
4 dl vetemjöl
 
Sås:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk farinsocker
1 msk olja
100g grovhackade soltorkade tomater i olja
1 burk hela tomater, 400g
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk strimlad basilika
1/2 tsk salt
2 krm peppar
 
1. Skala potatisen och skär i skivor. Koka den nästintill mjuk i saltat vatten. Riv osten. Pressa potatisen  och låt svalna. Salta.
 
2. Knåda potatis, mjöl och ost till en slät men inte för fast deg. Låt vila 10 minuter. Dela degen i åtta delar och forma varje bit till en rulle. Dela rullen i några centimeter långa bitar och räffla med gaffel.
 
3. Lägg på en lätt mjölad plåt och täck över. Skala och finhacka löken. Fräs det och socker i olja i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom kryddorna, sjud cirka 15 minuter. Rör ner basilikan, salta och peppra.
 
4. Koka gnocchin i saltat vatten. Cirka 2 minuter i omgångar tills de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och håll varma medan resten kokas. Servera gnocchin med tomatsåsen och kött.
 
- Vi lyckades inte få gnocchin så bra tyvärr, men såsen däremot var to die for. Perfekt! :) Kommer göras många gånger! Vi valde att steka till kött till rätten också, men självklart kan man välja att bara  äta gnocchin och såsen :) Får hoppas vi lyckas bättre med gnocchin nästa gång :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0