Annas bröd

 
 
 
3 stycken
 
50g jäst
1 liter vatten, 37grader
1/2 dl olja
1 tsk salt
2 msk honung
2 dl havrekli
1dl solroskärnor
Cirka 2 l vetemjöl
Solroskärnor till topping
 
1. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen har lösts upp.
 
2. Tillsätt olja, salt, honung, havrekli, solroskärnor och det mesta av vetemjölet.
 
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
 
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den så den blir smidig. Dela i tre bitar. Forma till limpor som läggs brevid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. 
 
5. Pensla med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i ugnen 225grader, 30 minuter.
 
- Ett bröd som såväl ser fint ut och som smakar väldigt gott. Ett tips är att använda degkrokar för att få ihop allt. Detta är även ett gott bröd att rosta!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0