Peppadewbröd med fetaost




2 bröd
500g vatten
15g jäst
500g vetemjöl special fullkorn
200g vetemjöl
20g honung
25g smör
15g salt
- Blanda alla ingredienser utom saltet. Arbeta degen kraftigt med degkrokar i 10 minuter, gör du med hand blir det 15 minuter minst.
- Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit i plåtstorlek.
Fyllning
20 stycken inlagda röda paprikabitar
100g fetaost
Torkad timjan
25g smör till pensling
- Lägg fyllningen mitt på degplattorna. Rulla ihop brödet som en rulltårta och skär upp den i bitar. Lägg skivorna tätt så de bildar två avlånga bröd på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa 45minuter i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Sätt ugnen på 250°.
- Sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 200° direkt när du satt in dem. Grädda dem i cirka 25-30 minuter.
- Pensla med smält smör. Låt bröden svalna på galler.
- Detta bröd gjorde jag som tillbehör till soppa. Var verkligen passande och smakade jättegott! tar lite tid att göra, men är väl värd det.

Kommentarer
Trackback