Morotscupcakes

 
 
 
 
 
Cirka 16 minicupcakes eller 8 stora
 
 
125g morötter
2ägg
1dl strösocker
Rivet skal och saft av 1/2 citron
1dl vetemjöl
1krm salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
50g finmalda hasselnötter
1 tsk kanel
 
Mascarponetopping
 

125g mascarponeost
1dl florsocker
 
  • Förvärm ugnen till 175grader. Finriv morötterna. Separera äggvitor och äggulor, vispa gulor och socker till en blekgul, pösig smet. Tillsätt övriga ingrdienser utom äggvitorna.
  • Vispa dessa till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll formarna till 2/3 med smeten.
  • Grädda i ugnen 15-20 minuter, beroende på storlek.
  • Gör toppingen. Vispa mascarponeosten och florsocker med elvisp 2-3 minuter till en hård massa. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  • Klicka på toppingen med en sked när dem svalnat.
- Vi hade olika typer av strössel på också. Alltid kul att pilla med sånt och göra kakor med mera fina :) De blev väldigt goda! Faktiskt godare efter någon dag.
- Här har jag bara med själva det specifika för just morotscupcakes. Man måste ju självklart ha med grundingredienserna till cupcakes också som mjöl, bikarbonat och så vidare.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0