Morotscupcakes




Cirka 16 minicupcakes eller 8 stora
125g morötter
2ägg
1dl strösocker
Rivet skal och saft av 1/2 citron
1dl vetemjöl
1krm salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
50g finmalda hasselnötter
1 tsk kanel
Mascarponetopping
125g mascarponeost
1dl florsocker
- Förvärm ugnen till 175grader. Finriv morötterna. Separera äggvitor och äggulor, vispa gulor och socker till en blekgul, pösig smet. Tillsätt övriga ingrdienser utom äggvitorna.
- Vispa dessa till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll formarna till 2/3 med smeten.
- Grädda i ugnen 15-20 minuter, beroende på storlek.
- Gör toppingen. Vispa mascarponeosten och florsocker med elvisp 2-3 minuter till en hård massa. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Klicka på toppingen med en sked när dem svalnat.
- Vi hade olika typer av strössel på också. Alltid kul att pilla med sånt och göra kakor med mera fina :) De blev väldigt goda! Faktiskt godare efter någon dag.
- Här har jag bara med själva det specifika för just morotscupcakes. Man måste ju självklart ha med grundingredienserna till cupcakes också som mjöl, bikarbonat och så vidare.
- Här har jag bara med själva det specifika för just morotscupcakes. Man måste ju självklart ha med grundingredienserna till cupcakes också som mjöl, bikarbonat och så vidare.

Kommentarer
Trackback