Grundrecept på bagels

 
 
12 stycken
 

25g jäst
3 3/4 dl rumstempererat vatten
2 msk honung
2tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1äggvita
1msk kallt vatten
 
Smula ner jästen i en bunke. Rör ner det rumstempererade vattnet och honungen. Fortsätt röra tills jästen löst sig.
 
Tillsätt salt och rör ner lite i taget av mjölet. Arbeta ingredienserna till en smidig deg. Knåda den i minst 5 minuter. Ställ degen att jäsa i 1 1/2 timme.
 
Dela degen i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar och platta ut dem. Gör ett 4cm brett hål i mitten av varje. Lägg över bullarna på plåt.
 
Låt jäsa i 45 minuter. Häll cirka 5cm vatten i en kastrull och låt det koka upp. Sjud några bagels i taget, cirka 5 minuter. Ta upp bröden, torka av och flytta över dem på en plåt.
 
Blanda äggvita med vatten och pensla bröden. Strö på sesam och vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen på 200° i cirka 20-25 minuter.
 
- Väldigt speciellt recept att utföra. Bra om man är två stycken. I alla fall i slutet. Det var roligt att testa på att göra bagels på det här sättet! Ha gärna något gott pålägg till då de inte smakar så jättemycket om man bara har smör på.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0