Tomat och pesto paj

Hade ingen bild på den här pajen, så ni får titta på våra fina GreenGate äggkoppar istället :)
Deg
3 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
20 baby plommontomater
1/2 kruka basilika
Stanning
3ägg
2 dl grädde
2 dl gräddfil
2 msk pesto
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping
Några tomater och kvistar basilika
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Arbeta samman mjöl och smör i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och kör tills degen släppt från kanterna. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och lägg sedan in den i kylskåpet. Låt stå där i cirka 20 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
2. Halvera tomaterna eller skär dem i fjärdedelar. Finhacka basilikan. Fördela allt i pajskalet.
3. Vispa samman ingredienserna till stanningen. Häll blandningen över fyllningen, lyft lite med en gaffel så att den rinner ner ordentligt. Grädda tills fyllningen har blivit fast och ytan fått fin färg, cirka 35-40 minuter. Garnera inför serveringen.
- Vi bjöd på detta när Alfreds mamma,pappa,syster och farmor var hos oss:) Blev en riktigt lyckad paj, en av mina favoriter numera faktiskt:) Riktigt god! En sallad till detta och den är perfekt:)

Kommentarer
Trackback