Tomat och pesto paj




Hade ingen bild på den här pajen, så ni får titta på våra fina GreenGate äggkoppar  istället :)


Deg


3 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning

20 baby plommontomater
1/2 kruka basilika

Stanning

3ägg
2 dl grädde
2 dl gräddfil
2 msk pesto
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping

Några tomater och kvistar basilika

Ugn: 200°

Gör så här:

1. Arbeta samman mjöl och smör i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och kör tills degen släppt från kanterna. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och lägg sedan in den i kylskåpet. Låt stå där i cirka 20 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.

2. Halvera tomaterna eller skär dem i fjärdedelar. Finhacka basilikan. Fördela allt i pajskalet.

3. Vispa samman ingredienserna till stanningen. Häll blandningen över fyllningen, lyft lite med en gaffel så att den rinner ner ordentligt. Grädda tills fyllningen har blivit fast och ytan fått fin färg, cirka 35-40 minuter. Garnera inför serveringen.

- Vi bjöd på detta när Alfreds mamma,pappa,syster och farmor var hos oss:) Blev en riktigt lyckad paj, en av mina favoriter numera faktiskt:) Riktigt god! En sallad till detta och den är perfekt:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0