Morotskaka



2 ägg
2dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl olja
2 dl rivna morötter
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Ha ner kanel och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.
3. Vispa ner mjöl och bakpulver.
4. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och vispa tills allt har blandats.
5. Fördela smeten i en form med löstagbara kant. Försök att fördela smeten så lika som möjligt.
6. Grädda i ungefär 30 minuter på 175 grader. Låt svalna i formen i ungefär tio minuter, innan du tar ut den ur formen och sedan låter den svalna helt.
Cream Cheese Frosting:
3 dl florsocker
60 g färskost
40 g smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i en skål.
2. Ha i smör och philadelphiaost och vispa tills du har en len frosting. Vispa i ungefär fem minuter, tills frostingen har blivit riktigt fluffig.
3. Bred över frostingen över kakan.
-En kaka som alltid blir lika god:) Alfreds favorit:) Däremot brukar det estetiska skifta väldigt. Är inte alltid lika nöjd med hur kakan ser ut, är väl därför det är tur när den smakar så gott :)

Kommentarer
Trackback