Köttfärspaj



Hade tyvärr ingen bild på den goda pajen,
ni får titta på den fina blomman vi fick av Alfreds föräldrar istället :)



4-6 portioner

Botten

3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
3 msk vatten

Fyllning

500g blandfärs
100g bacon
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 1/2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk rödvinsvinäger
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

1. Mät upp mjölet till bottnen i en bunke. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar och vattnet.

2. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg. Platta ut den i formen och nagga botten. Låt den stå i kylskåp i ungefär 20 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter i ugnen på 225°.

3. Skär baconet i strimlor. Fräs dem med färsen i en stor stekpanna.

4. Skala och hacka löken under tiden. Blanda ner löktärningarna i fräset.

5. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Blanda dem med de övriga ingredienserna. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt cirka 5 minuter. Blanda i creme friache.

6. Häll köttfärsröran i pajformen. Häll lite riven ost på toppen.  Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen i 225°. Servera pajen med en sallad

- Även den här pajen blev riktigt god :) Bjöd Alfreds föräldrar, syster och farmor på den här pajen. Perfekt att bjuda på. Vi gjorde två olika pajer och en stor sallad, blev perfekt och alla blev mätta!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0