Potatispaj med äpple och örter:)


Otroligt god paj! En av de godaste jag ätit faktiskt!:)
6 Bitar
Den här pajen passar bra till rökt fisk och kallskuret. Vi åt den till kallskuren fläskfilé.
Pajskal:
3dl vetemjöl
125g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
300g kokt kall potatis
2dl fintärnat äpple
2 dl strimlad purjolök
5 msk hackad dill
5 msk hackad gräslök
3ägg
2dl lätt creme fraiche
1dl mjölk
Salt och nymalen vitpeppar
1 1/2 dl riven ost till gratinering
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Skiva potatisen. Varva potatis, äpple, purjolök och örter i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, cirka 40minuter.

Kommentarer
Trackback