Potatispaj med äpple och örter:)





Otroligt god paj! En av de godaste jag ätit faktiskt!:)

6 Bitar

Den här pajen passar bra till rökt fisk och kallskuret. Vi åt den till kallskuren fläskfilé.

Pajskal:

3dl vetemjöl
125g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:
300g kokt kall potatis
2dl fintärnat äpple
2 dl strimlad purjolök
5 msk hackad dill
5 msk hackad gräslök
3ägg
2dl lätt creme fraiche
1dl mjölk
Salt och nymalen vitpeppar
1 1/2 dl riven ost till gratinering


Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet vila i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Skiva potatisen. Varva potatis, äpple, purjolök och örter i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och strö över riven ost.

Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, cirka 40minuter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0