Omelettårta med rökt kött!


Mums vad god den var:) Tagen med Alfreds systemkamera, skillnad eller vad? Blir så otroligt fina bilder med hans kamera. Tror bannimej jag ska börja ta i alla fall korten på mat och bakande med hans kamera:) Bara det att det stora minuset är att den är så stor och klumpig, i alla fall för mig.


8-10 bitar (vi halverade dock det här receptet, vilket då räckte som lunch, man hade kunnat göra dubbelt om man hade velat ha det till middag.)

Omelettsmet:

12 ägg
2dl vatten
Salt och nymalen svartpeppar
Smör till stekning

Fyllning:

400 g philadelphiaost
250g kesella
300g rökt kött (vi använde rökt kall fläskfilé)
4 msk riven färsk pepparrot
Salt
100g babyspenat

*Vispa lätt ihop ingredienserna till omelettsmeten.

*Värm smör i en stekpanna, helst teflon. Häll en fjärdedel av smeten i pannan och rör lite med en trägaffel medan den gräddas och stelnar. Stek tre omeletter till och låt alla kallna.

*Rör ost och kesella mjukt i en bunke. Skär köttet i små tärningar. Blanda ostsmet, kött och pepparrot, smaka av med salt.

*Lägg en omelett på ett fat. Bred ett lager fyllning över och lägg på lite spenat. Placera nästa omelett ovanpå och fortsätt tårtbygget med omeletterna. Avsluta med ett lager fyllning och strö på några fina spenatblad:)

-Vi använde ingen pepparrot, då det inte fanns i affären. Vi saltade och pepprade lite mer och det gick fin fint ändå. Det rökta köttet gav smak åt philadelphian och kesellan ändå. Mums vad gott det var:)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0