Kryddbröd









1 limpa


1 dl brun farin
1 msk hel anis
1 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt
1/2 dl hackat apelsinskal
4dl vetemjöl special med fullkorn
2 tsk bikarbonat
2dl filmjölk eller yoghurt
1dl brödsirap

Värm ugnen till 175°C. Smörj en avlång form på 1 1/2 l. Bröa gärna med mandelspån.

Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen. Sätt formen i nedre delen av ugnen. Grädda 50-60minuter.

Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat. Låt brödet kallna på galler inlindat i bakduk.

Servera brödet i tunna skivor med smör och ost till te, kaffe eller glögg:) Ett jättegott bröd som dessutom luktar ljuvligt! Mums:) Har aldrig bakat något som luktat så gott förut:)


Kommentarer
Fridis

såg mumsigt ut!

2011-12-11 @ 21:21:53
Anonym

Ser riktigt gott ut! måste testa det någon dag :)!

2012-02-15 @ 18:26:44
Hanna

Det är väldigt gott:) Väldigt "juliga" smaker, men otroligt gott:)

2012-02-15 @ 20:38:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0