Kryddbröd




1 limpa
1 dl brun farin
1 msk hel anis
1 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt
1/2 dl hackat apelsinskal
4dl vetemjöl special med fullkorn
2 tsk bikarbonat
2dl filmjölk eller yoghurt
1dl brödsirap
Värm ugnen till 175°C. Smörj en avlång form på 1 1/2 l. Bröa gärna med mandelspån.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen. Sätt formen i nedre delen av ugnen. Grädda 50-60minuter.
Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat. Låt brödet kallna på galler inlindat i bakduk.
Servera brödet i tunna skivor med smör och ost till te, kaffe eller glögg:) Ett jättegott bröd som dessutom luktar ljuvligt! Mums:) Har aldrig bakat något som luktat så gott förut:)

Kommentarer
Fridis
såg mumsigt ut!
Anonym
Ser riktigt gott ut! måste testa det någon dag :)!
Hanna
Det är väldigt gott:) Väldigt "juliga" smaker, men otroligt gott:)
Trackback