Knäck







Knäcken vi bakade tillsammans i onsdags:)
Blev väldigt många:)! Runt 70stycken!
Jättegoda blev dem:)



Vispgrädde 2dl
Socker 2dl
ljus sirap 2dl
Sötmandel 25-50g

Ställ knäckformarna på en plåt eller i en liten långpanna. Tips är att smörja plåten lite med olja innan formarna sätts i. De står stadigare då när smeten hälls i.

Häll grädden, sockret och sirapen i en kastrull.Koka alltsammans utan lock på medelvärme. Värmen bör vara jämn hela tiden, massan bör nämligen "bubbelkoka". Koka 15-30minuter beroende på kastrullens bottenyta.

Rör om då och då men inte för ofta eftersom knäcken då kan bli sockrig i konsistensen.

om man vill ha mandel i knäcken skållar, skalar och hackar man den fint och tillsätter den strax innan knäcksmeten är färdig.

Gör sedan ett kulprov.

När smeten är bra, fyll i formarna med hjälp av två teskedar.

Låt knäcken stelna, förvara torrt gärna i en burk med tättslutande lock. Ha smörgåspapper eller bakplåtspapper mellan lagren så fastnar dem inte i varandra.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0