Kladdkaka med geichafluff!








100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

geichafluff:

3 dl vispgrädde
150 g geichachoklad


Börja med fluffet som skall stå kallt i 3 timmar innan det vispas.
Värm upp grädden i en kastrull och smält sedan ner geichan i grädden.
Häll upp i en bunke och ställ kallt i 3 timmar, rör lite då och då.

Kladdkakan:

Smöra och bröa formen.
Smält smöret.
Rör ihop socker och ägg, blanda ner resten av ingredienserna.
Blanda ner smöret och häll upp smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 20 min i 175 grader.
Låt kakan stå kallt i kylskåpet till servering.
Vid servering, vispa geichagrädden till ett härligt fluff, som sedan breds ut på kakan.
Toppa med krossad daim. Klar att servera.

God tårta, men väldigt mäktig. Tänk på att få kladdkakan kladdig, vi råkade ha den lite länge i ugnen, så det blev mer som en vanlig choklad botten.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0