Äppelpannkaka:)






4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3ägg
2 stora äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
1/2 dl grovhackade hasselnötter
Till servering:
2dl vispgrädde
1/2dl rårörd lingonsylt
•Sätt ugnen på 225grader. Blanda mjöl och salt i en bunke.
•Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sist i äggen, ett i taget.
•Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel.
•Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper eller smörj plåten. Stick ner äppelklyftorna och strö över nötterna.
•Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25minuter.
•Vispa grädden och blanda i lingonsylten.
-Gott, men föredrar mormors tjockpannkaka eller vanlig fläskpannkaka mer. Men den här var helt okej ändå:)

Kommentarer
Trackback