Äppelpannkaka:)













4 portioner

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3ägg
2 stora äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Till servering:

2dl vispgrädde
1/2dl rårörd lingonsylt


•Sätt ugnen på 225grader. Blanda mjöl och salt i en bunke.

•Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sist i äggen, ett i taget.

•Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel.

•Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper eller smörj plåten. Stick ner äppelklyftorna och strö över nötterna.

•Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25minuter.

•Vispa grädden och blanda i lingonsylten.

-Gott, men föredrar mormors tjockpannkaka eller vanlig fläskpannkaka mer. Men den här var helt okej ändå:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0