Ananas/banan smoothie


Är inte så jätteförtjust i ananas. Men i en smoothie var det faktiskt helt okej. Vi hade kvarg, ananas, banan och lite mjölk i. Mängd är efter behag. Inte den bästa smoothien jag gjort, men krämig och god var den i alla fall! :)
 
 

Mellomat

 
 
 
 
 
Gurkröra:
 
1 1/2 dl keso
1/2 dl bostongurka
1 msk senap
 

Rör ihop ingredienserna till röran, samma med dressingen. Klara för att ha på hamburgarna :)
 
Dressing:
 
2 dl gräddfil
1/2 dl sweet chilisås
1 krm salt
 
 
- Var nya tillbehör till hamburgarna som vi inte testat förut. Var lite skeptisk till gurkröran, men både röran och dressingen var riktigt goda! :) Så tummen upp för dem! Sen är det ju gott att ha olika grönsaker, lök m.m. i också !

Krämig lövbiffspanna med champinjoner och sockerärter

 
 
 
 
 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
 

Champinjoner
Créme fraiche
Gurka
Lövbiff
Persilja
Purjolök
Råris
Grönsaksbuljong
Kinesisk soja
Olja
Vetemjöl
 
  1. Koka 4dl råris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva 1/2 ask champinjoner och 1/2 purjolök (lite av det vita och lite av det gröna). Strimla cirka  500g lövbiff.
  3. Fräs köttet i lite olja några minuter, gärna lite i taget och lägg sedan över på ett fat.
  4. Tillsätt lite olja i pannan och bryn champinjoner och purjolök. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
  5. Rör ner 3 dl vatten, 1dl créme fraiche och 2 tsk kinesisk soja. Smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Låt koka ihop cirka 2 minuter.
  6. Strö över persilja över pannan och servera med råris och gurka.
- Detta var supergott! Krämig är den verkligen! Detta var en av rätterna i Linas matkasse! En av favoriterna faktiskt :)
 

Kryddiga ajvarbiffar med pasta och tomatsallad

 
 
 
Ingredienser:
 
Ajvar relish
Gul lök
Gurka
Nötfärs
Pasta
Rödlök
Tomater
Vitlöksklyftor
Balsamvinäger
Kanel
Mjölk
Olja
Salt
Spiskummin
Ströbröd
Svartpeppar
 

  • Sätt ugnen på 225grader. Grovriv 1 gul lök. Blanda lök, 1/2 dl ströbröd, 1dl mjölk och 1 dl ajvar relish i en bunke.
  • Rör ner 1 tsk spiskummin, 1tsk kanel, 1tsk salt, 1krm svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor. Blanda sist ner 500g nötfärs.
  • Forma 8 biffar och lägg dem i en smord ugnsform. Tillaga biffarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva 4 tomater, 1/2 gurka och 1/2 rödlök. Lägg i en skål. Ringla över 2 msk olja och 1/2 msk balsamvinäger och blanda runt. Servera ajvarbiffarna med pasta och tomatsallad.
- En intressant rätt med många kryddor. Inte riktigt min typ av kombinationer av kryddor. Men säger som alltid att det är kul att testa. Min syster tyckte detta var jättegott, så det är ju olika det där med smaken. Tyckte det blev en aningen torrt. Hade varit bra med en kall sås till detta. (Även detta en rätt som var med i Linas matkasse)

Längtar efter sommaren!

 
Att inventera sin frys kan vara bra ibland och använda slut på en del saker innan man köper nytt. Vi fann lite korvbröd, strips och majskolvar. Vips så fick det bli en middag med lite korv och tillbehör. Ibland längtar man just efter sån här mat. Tur man inte äter det varje dag, men välkommet i mellan åt är det ändå! Längtar tills sommaren nu så man kan börja grilla!!

Makaronigratäng

 
 
 
4 portioner
 
8dl kokta makaroner
1 purjolök
200g frysta (tinade) rotsaker
200g wienerkorv
Smör
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4dl Kelda pastasås mild ost
 

Sätt ugnen på 250grader. Skär purjolöken och rotsaker i bitar. Skiva korven. Fräs allt detta i en stekpanna med lite smör. Rör ner de kokta makaronerna och smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Häll allt detta i en smord ugnssäker form. Häll såsen över och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
 
- Även den här rätten är god, som de allra flesta recept jag lägger upp är :) Vi hade i blomkål, ärtor, broccoli och sockerärter. God både som nygjord rätt och dagen efter!

Bondpasta

 
 
 
 
4 portioner
 
3 medelstora morötter
1 stor rödlök klyftad i bitar
150g sugarsnaps eller sockerärtor
1-2 paket bacon
300g pasta
4dl creme fraiche parmesan & vitlök
Riven ost
Salt och peppar
 

Ansa och dela grönsakerna i bitar. Klipp baconet i bitar och stek det i stekpanna (behövs inget smör vid stekningen). Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan och lägg ner grönsakerna mot slutet av koktiden. Häll av vattnet och vänd ner baconbitarna. Värm creme fraichen och servera till pastan. Strö över riven ost och eventuellet salt och peppar.
 
- Detta är en rätt ni verkligen ska göra! Så fräsch och god! Mums! Skulle kunna leva på detta.
 
 

Havregrynsgröt med äppelmostopping

 
 
 
Något som jag inte alls tyckte om förut men som verkligen växt är havregrynsgröt. Tycker det är jättegott! Ett plus är att det går så snabbt att göra också! Med äppelmos och mjölk , annan sylt eller kanel och socker, smakar det supergott :) Eller varför inte färska bär och mjölk? Kombinationen går att ändra i oändlighet! Men hörde en bekant säga att hon äter havregrynsgröt med jordnötssmör. Där går gränsen för mig! Usch och fy! Dessutom äter jag inte jordnötter i huvudtaget eftersom Alfred är allergisk mot det. Men den  kombinationen lät enligt mig väldigt konstig. Har hört en annan person prata om att äta mannagrynsgröt med ketchup. Även det tycker jag låter hemskt. Nää, visst kan man sväva ut och testa nya smaker och sådär ibland, men dessa två exemplen är ju bara för hemska, haha!
 

Bönröra

Här kommer ett recept på en god bönröra som jag åt hos min mamma för ett tag sen. Supergod!! Gott att äta till baguette eller liknande!
 
 
Mixa bönröran med stavmixer. Använd 1 förpackning avrunna vita bönor, 1 kruka basilika, 1 pressad vitlöksklyfta, 4 msk olja och 1/2 burk soltorkade tomater. Tillsätt eventuellt lite olja från burken eller vatten till önskad konsistens.
 
Voila! Färdig! :) Som sagt jättegott att äta med lite bröd!

Spagetti med olivpesto

 
 
 
4 portioner
 
1 1/4 dl olivolja
1 hackad vitlöksklyfta
2 1/2 dl svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
2 1/2 dl gröna oliver, urkärnade och grovt hackade
1/2 tsk torkad mejram
Salt och nymald svartpeppar
500g spagetti
1 dl bladpersilja
 

Börja med att tillaga peston. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan. Mixa olivolja, vitlök, oliver och mejram i en matberedare. Skrapa ner olivblandningen från innerväggarna med en slickepott och mixa igen tills det blivit en grov röra av det. Häll sedan över peston i serveringsskålen.
 
Koka nu pastan. Tillsätt två msk salt i det kokande vattnet. Lägg i pastan och koka så länge som det står på paketet. Rör om med jämna mellanrum. Häll av i ett durkslag. Behåll 1 dl av pastavattnet.
 
Blanda pastan med peston och persiljan. Späd vattnet om så önskas med vattnet från pastan. Krydda med salt och peppar. Servera med sallad till maten :)
 
 
 
- Tog lite tid att göra, men värt det. Mycket smak! Blev väldigt mycket pesto. Använde inte allt, utan sparade en del och hade på hemmagjord pizza. Gick bra det också :)
 

Hemmagjord pizza med lite allt möjligt

 
 
 
 
Att göra hemmagjord pizza då och då är något jag och Alfred brukar återkomma till. Mottot brukar va, ta det som finns hemma. Den här gången blev det grövre mjöl i degen och på hade vi oliver, tomater, soltorkade tomater, mozzarella, riven ost, rödlök, köttfärs, pesto och oregano.
 
Receptet på degen finns sedan tidigare på bloggen. Två olika dessutom. Båda är bra! :) Däremot blir det rätt mycket deg, så vi brukar kavla ut degen på plåten och skära bort det som blir över. Av dem gör vi små kuvertbröd. Perfekt att ha som förrätt med tzatsiki tillexempel :)

Korvpanna i italiensk sås

 
 
 
 
4 portioner
 
400 g falukorv
200 g pasta
1 paprika
1 rödlök
1 msk smör
4dl Kelda tomat och créme fraiche
1/2 dl hackad basilika
 
Koka pastan. Skär korven i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Stek korven i smör i en stekpanna. Lägg sedan i grönsakerna och låt dem stekas med. Tillsätt sedan såsen och låt puttra några minuter. Låt allt bli varmt. Servera med pastan och garnera med basilikan.
 

- En jättebra, god och smidig vardagsrätt! En härlig variant till den annars så vanliga korvstroganoffen!

Sallad i fina skålar

 
Sallad vet ni nog att jag älskar vid det här laget. Men något jag älskar ännu mer är salladen får vara i fina skålar. Kanske kan var och en få en liten fin skål brevid sig med sallad. Tycker det är en så kul grej att göra! Här får salladen vara i mina fina Greengate skålar :)

Skagenlax med löjrom och potatismos

 
 
 
 
 
 
Detta var en superduper god rätt! Går nog inte riktigt att beskriva hur god den var. Skulle kunna äta den om och om igen! Mumma! Fick bli potatismos till, passar perfekt nu på vintern! Hade det varit sommar hade det nog blivit en hemmagjord potatissallad! :)
 
4 portioner
 

1 laxsida
Löjrom, minst 50 g
 
Fyllning:
 
150 g skalade räkor
3 msk créme fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1/2 krm cayennepeppar
 
  • Sätt först och främst ugnen på 225grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten så du får en ficka längs hela. Se till att inte skära igenom helt.
  • Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen i en ungsfast form med bakplåtspapper.
  • Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med klick rom.
 

Varma mackor

 
 
Oliver
Rödlök
1 dl ajvar
Riven ost
 
Blanda ihop så mycket ni vill av allt förutom osten, smaka av. Bred på det på mackor och strö över osten. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och släng sedan in dem i ugnen och låt dem vara där i cirka 7 minuter.
 
- Perfekt tillbehör till soppan! En lite mer neutral soppa. Tänk på att det är mycket smak i de här mackorna. Välj ett gott bröd till detta :)
 
 
 
 

Chokladbollskaka

 
 
Nu är ju redan allahjärtansdag förbi, men detta kan man ju göra till sina kära om man vill :) Kaka i hjärtform :) En enormt god kaka i en supersöt form :)
 
2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör
3-4 msk starkt kaffe
 
Glasyr:
 
100g mörk blockchoklad
1/2 dl kokosflingor
 

Blanda alla de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
 
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant och jämna ut den så gott det går. Låt den stå kallt medan du förbereder glasyren.
 
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet för att stelna, servera den sedan kall.
 
 
 
 - Gillar ni vanliga chokladbollar, så gillar ni också den här kakan! Smakar som det, fast med lite mer vuxen smak.

Allahjärtansdag!

 
 
Tjuvstartade Alla♥dag firandet några dagar innan med att äta sånna här söta osthjärtan :) En ny favorit, just för att de är så söta :) Prova dem vettja! :)
 
 

Blandbröd :)

 
 
 
 
2 bröd
 
25g jäst
6dl vatten
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
2tsk salt
Cirka 16 dl mjöl (vetemjöl fullkorn, vetemjöl special och rågsikt)
 

1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten, olja och sirap till cirka 37grader. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resten. Rör ner salt.
 
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, ganska fast deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
 
3. Dela degen i två delar. Knåda lätt samman varje del och forma runda bröd. Strö över vetemjöl och snitta rutmönster med en vass kniv. Låt jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
 
4. Sätt in bröden i 225grader, sänk genast till 200grader och grädda i cirka 20-25 minuter.
 
- Jättefint och gott bröd. Upplevde att brödet var lite sött i smaken. Något att tänka på vid val av pålägg.
 
 
 

Lättpanerad kalkonfilé med choronsås och klyftpotatis

 
 
Ingredienser
 
Broccoli
Créme fraiche
Kalkonfilé
Morötter
Potatis
Kycklingbuljong
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad oregano
Vetemjöl
 

Sätt ugnen på 225grader. Skär 900g potatis i klyftor i en ungsform. Ringla över olja och strö på salt. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter.
 
Skala och skär 250g morötter i stavar. Skär 250g broccoli i buketter. Koka morötterna lagom mjuka. Låt broccolin koka med de sista 3 minuterna.
 
Choronsås: Smält 1 msk smör i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa ner 2 msk vetemjöl. Rör sedan ner 3 dl vatten, lite i taget. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong, 2 msk tomatpuré, 1 dl creme fraiche och 1 msk torkad dragon. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka några minuter. Håll såsen varm till servering.
 
Blanda 1 dl vetemjöl, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på en tallrik. Skär 600g kalkonfilé i cirka 1-2 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i mjölblandningen och stek i olja på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
 
Servera kalkonfilén med klyftpotatis, choronsås och kokta grönsaker.
 
- Även detta var med i Linas matkasse som vi fick av min mormor. Den här rätten och den med fisken var allra bäst! Choronsåsen är en ny favorit sås. Aldrig ätit den förut, men det kan jag garantera att vi kommer framöver! Jättegod rätt verkligen :)
 
 

Fiskgratäng med tomat och spenat

 
 
 
 
 
 
 
 
4 portioner
 
Ingredienser
 
Bladspenat
Champinjoner
Morötter
Potatis
Riven ost
Sejfilé
Tomater
Honung
Mjölk
Olja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad oregano
 

Sätt ugnen på 225grader. Koka 900g potatis. Skiva 1/2 ask champinjoner och 2 tomater.
 
Fräs svampen och 250g bladspenat (fryst) i en kastrull med lite olja. Bred ut allt i en ugnsform.
 
Skölj och torka av 600g sejfilé. Lägg fisken i formen och fördela tomatskivorna ovanpå.
 
Blanda 4 msk tomatpuré med 3/4 dl mjölk och 1 msk honung. Tillsätt 2tsk torkad oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
 
Fördela blandningen över formen och strö på 75g riven ost. Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
 
Riv 250g morötteratt servera till fiskgratängen och även kokt potatis.
 
- Den här rätten var med i Linas Matkasse som vi fick av mormor förra veckan. En underbar rätt som jag nästan skulle kunna äta varje dag! Hur god som helst!

Mumsig frukost

 
 
Frukosten vi åt för ett tag sen! :)
 
 
 

Texasbiff med pommes, bea och sallad

 
'
 
 
Går nog inte att beskriva hur god den här köttbiten var! Muuuuums! Med det andra till blev det ännu bättre! Sluurp sa det så var allt uppätet! Älskar mat? Javisst :)
 
 
Den beasåsen är väldigt god! Ett tips från mig om ni inte vill göra egen bea.
 

Sött :)

 
 
 
Jättefint att servera salladen i två hjärtformar :) Tips till Alla ♥ dag :)
 
 
 
 
 
 
 

Söta fynd :)

 
Köpte de här fina från Lagerhaus :)
 
 
Har en hel låda full med olika cupcakes formar!

Rosa smoothies

 
 
Kommit av oss lite med att göra smoothies, men det ska ändras! Älskar smoothies alltså! Men kan erkänna att vi nästan "föråt" oss på dem. Men nu är vi sugna igen :) Fick med mig mer bär från mormor när jag var hos henne sist också:) Så ingredienser har vi allt :)
 
De här smoothiesarna gjorde vi när Mikael var hos oss för ett tag sedan. Det är lingon, kvarg och lite olika kryddor i. Bland annat kanel. Jättegoda :)

Rabarberpaj med vaniljglass

 
 
 
 
 

Jag och Alfred bjöd Oskar och Mikael på den här underbart goda rabarberpajen för någon vecka sen! Helt klart ett av det bästa recepten på rabarberpaj!
 
8-10 bitar
 

Deg:
150g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk florsocker
1 1/2 msk vatten
 

Fyllning:
Cirka 300g rabarber
100g mandelmassa
50g smör
2 uppvispade ägg
1 dl strösocker
Rivet skal av 1/2 citron
 
Glass till servering
 

Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och abreta sedan  ihop till en smidig deg.
 
Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och låt den stå i kylen i minst en timme.
 
Sätt ugnen på 200grader. Skär rabarbern i tunna bitar. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret, vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret och sjud utan att koka. Vispa hela tiden.
 
Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskalet, låt krämen kallna lite. Vänd efter det ner rabarbern.
 
Fyll pajskalet med krämen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har fin färg. Ungefär 20-25 minuter
 
- En helt fantastiskt underbar paj! En riktig favorit. Med vaniljglass blev det perfekt! :)
 
 

Tonfiskpasta

 
 
4 portioner
 
300g pasta
1 gul lök
Smör
2 burkar tonfisk i vatten (185g i varje)
4 dl Kelda pastasås tomat&créme fraiche
1 paprika
 

Koka pastan. Skala löken och hacka den. Skär en paprika i mindre bitar. Fräs först löken  i smör i en kastrull. Lägg sedan i paprikan. Låt den bli mjuk. Häll av vattnet från tonfisken. Lägg den i kastrullen och häll på tomatsåsen. Låt såsen koka i några minuter. Servera tonfisksåsen med pastan.
 
- Jättegod rätt som går supersnabbt att göra! Keldas pastasås med smak av tomat och créme fraiche är underbar. Den har vi använt till många olika rätter! Mums vad gott detta var (men det säger jag om det mesta, haha!)

Ryskt rågbröd



Hade raderat bilderna på rågbrödet som jag hade på datorn. Men som tur var hade jag ju bild på Instagram också :) Tur jag hade! :) Heter Hklaar på Instagram ifall någon vill titta in där :)
 
 
3 bröd
 
Dag 1
 
5 dl kall filmjölk
6dl fint rågmjöl
20g jäst
 

Dag 2
 
5dl 37° vatten
1/4 dl honung
20g jäst
Cirka 16 dl rågmjöl
 

Dag 1
 
Blanda filmjölken med mjölet och jästen. Låt detta sedan stå och jäsa i ett dygn på sval plats.
 

Dag 2
 
Blanda fördegen med vatten, honung och jäst. Rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjölet och blanda i ungefär 10 minuter.
 
Täck degen med plast och låt vila i två timmar. Dela sedan degen i tre bitar och rulla dem runda.
 
Strö på mjöl och lägg i en jäskorg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt samtidigt på ugnen på 225°.
 
Slå upp degarna på plåt med bakplåtspapper och snitta ett kryss i varje. Spreja med vatten på ugnens botten och sätt efter det in plåten med bröden.
 
Sänk värmen till 200° efter 10 minuter. Låt brödet gräddas ytterligare 20-25 minuter.
 
 
 

Fläskpannkaka

 
 
 
Äppel och morotssallad!
 
Riv morötter och äpplen (så mycket du själv tycker bli bra). Smaka av med lite äppelcidervinäger, salt, peppar, nypa socker. Ta lite i taget, bättre att smaka av steg för steg än att det blir pannkaka på en gång, haha! ;)
 
- En sallad som är underbart god till ugnspannkaka! En sallad som Alfreds pappa lärt oss. Det är vi tacksamma för, då den är så grymt god!
 
 
Fläskpannkaka
 
1-2 paket bacon
6ägg
6 dl vetemjöl
12dl mjölk
1 krm salt
1 msk margarin
 

1. Sätt ugnen på 225grader. Smörj avlång form, ungefär 20*30cm .
 
2. Vispa ihop smeten till ugnspannkakan. Vispa först ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt i en skål. Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken. Viktigt att smeten blir klumpfri.

3.Häll i smeten i ugnsformen. Lägg i de stekta baconbitarna. Grädda i ugnen tills smeten stelnat och fått färg.
 
- Perfekt vardagsrätt. Går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Titta till emellanåt! Ät fläskpannkakan med äppel och morotssalladen och lingonsylten!

Termosmugg

 
Köpte den här fina termosmuggen på Ica Maxi för några veckor sen! Härligt att äntligen ha en egen :) Alfred har säkert avverkat fyra olika nu på två år eller så, haha!  Så att ha en egen känns lite speciellt :)
 
Underbar är den!
 
Måste lära mig bara att använda den mer. Ta med den till skolan, tentor osv.
 
 

Italienska biffar i medelhavssås

 
 
 
 
4 portioner
 
400g köttfärs
1 1/2 msk potatismjöl
1dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rivet citronskal
5 soltorkade tomater i olja
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk torkad salvia
Salt och peppar
 

Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna. Ungefär 3 minuter på varje sida.
 
Ta upp biffarna och gör rent pannan. Hacka tomaterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan. Lägg i biffarna. Låt puttra någon minut. Smaka av med salvia, salt och peppar. Servera med pasta och sallad.
 
 
- Underbart god rätt! Väldigt speciella biffar, men helt klart en ny favorit när det gäller just biffar. Ger en fräsch touch med citronskal! En rätt ni verkligen måste testa! :) ( Vi dubblade receptet, därför ser det ut som mer sås på översta bilden) Enkelt att göra om man är många!
 

Tips

Hittade den här bilden bland alla mina bilder. Rekorderligs julcider. Väldigt god :) Ett sent tips till er som vill testa någon ny smak. Finns fortfarande på systembolaget ( i alla fall senast jag kollade).

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0