Ängamatsoppa

 
 
 
 
 
4 portioner
 
300g blomkål
2 stora morötter
4 salladslökar
100g sockerärter
8dl grönsaksbuljong
3dl vispgrädde
Salt och nymalen peppar
 

  • Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar. Skala och skiva morötterna tunt. Strimla det gröna på salladslökarna.
  • Lägg alltihop i en stor kastrull med spara några av lökstrimlorna till garneringen. Lägg ner sockerärterna (dela dem om de är stora) och det som är kvar av salladslökarna.
  • Häll på buljong och grädde. Låt koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka men fortfarande spänstiga. Ungefär 5-6 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladslökstrimlorna.
- Riktig smarrig soppa! Underbart med alla grönsaker och krämig som bara den är den. Med nybakt bröd med smör och ost blir det perfekt!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0