Snabbrostade rotfrukter med korv och syrlig yoghurtsås

 
 
 
4 portioner
 
  1. Sätt ugnen på 250grader. Skala 250g morötter och 300g palsernacka. Skär dem i tunna slantar på snedden. Skär 1 rödlök i tunna klyftor.
  2. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skär några snitt i 250g chorizo och 250g annan korv. Lägg korven på rotfrukterna. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Koka 4 portioner couscous enligt anvisning på paketet.
  4. Finriv det yttersta skalet och pressa cirka 2 msk saft från 1 citron. Blanda med 2dl matyoghurt, 2 tsk honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Servera rotfrukterna och korven med couscousen och den syrliga yoghurtsåsen.
- Detta var mycket godare än vad man först trodde! Riktigt enkelt och var dessutom gott dagen efter som lunch! Detta är en rätt vi verkligen kommer att göra igen! Rätten var med i Linas Matkasse när vi hade den! :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0