Vit chokladkaka

Finporslin och silverskedar fick komma fram när jag bjöd på den här kakan. Tycker det är så vackert med rosor :) Alltid kul att bjuda på fika och speciellt med fint porslin, blir speciell känsla då! Kakan gick ju inte av för hackor heller, mmmmm såå gott!
 
100g vit choklad
100g smör
2 dl strösocker
150g kesella
2 1/2 dl vetemjöl
Saft och skal av halv citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
 
 
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
 
Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ut saften
.
Blanda ner det i smeten. Blanda sen mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200grader.
 
-Med grädde till blir det ännu godare! Alla som åt av kakan tyckte om den mycket. Kommer göras många gånger! Mums:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0