Potatissoppa med keso

 
 
 
 
 
 
4 portioner
 
4 potatisar av mjölig sort
1 gul lök
Smör
8 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
 
Keso
Salt
Peppar
Gräslök
 
Skala och skiva potatisen och löken. Fräs löken i smör i en kastrull.
 
Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
 
Mixa soppan. Tillsätt grädden och koka upp.
 
Servera soppan med keso, krydda med salt och peppar över. Ha även gräslök till och goda smörgåsar.
 
- En av de godaste sopporna jag gjort. Mums! Matigt och hur gott som helst:) Perfekt nu när det är höst och kallt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0