Piroger med kryddig korv, örtig coleslaw och sås

 
 
 
 
Blev en salig blandning detta, haha. Men rätt gott ihop. Med lite ändringar hade det blivit ännu godare, men sånt kommer man ju på när man ätit. Övning ger färdighet! Så nästa gång blir det att göra ändringar för att få bästa möjliga rätten. Piroger tycker jag brukar vara riktigt gott. Enkelt att ha med också om man ska någonstans och behöver massäck. Dessa blev tyvärr ingen favorit när det gäller just piroger, men alltid kul att testa! Testa är nog bannimej mitt motto! Man vet aldrig föränn man gjort det!
 
Degen till pirogerna jag gjorde var en pizzadeg. Du gör den precis likadant! Jättebra deg :) Men däremot tycker jag att det blev för mycket fyllning till mängden deg. Blev lite svårt att få de sådär fina.
 
 
Cirka 10 stycken

Olivolja
400g hackad kryddig korv
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpuré
300g riven potatis
1ägg
 
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korven, löken och tomatpurén i det i några minuter.
 
Kavla ut degen lite tunnare och skär i bitar. Fördela fyllningen på bitarna. Vik sedan ihop dem till valfri form. Kläm ihop kanterna med en gaffel.
 
Pensla knytena med vispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg. Ungefär 15 minuter.
 
- Dessa kan ätas varma och kalla. Goda att doppa i såsen! Matigare med coleslaw till!
 
 


Såsen:
 

1/2 dl sweetchili sås
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
Finhackad liten paprika + garnering
2dl turkisk yoghurt
Salt och peppar
 
Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite paprika.
 

- Jättegod kall sås! Passar bra till att dippa grönsaker i, hemmagjord pizza med mera!
 

 
 
Coleslaw
 

350g vitkål
1 liten fänkål
1 morötter
1 äggulor
1 msk äppelcidervinäger
1dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt
1 msk senap
1 1/2 dl örter
Finrivet skal av citron
Salt
 
  • Strimla vitkålen. Ansa och dela fänkålen i fina strimlor. Skär bort mittstocken. Skala och grovriv moroten.
  • Mixa ägg, vinäger och 1/2 tsk salt med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning. Rör ner senapen och matyoghurten.
  • Finhacka örterna. Tillsätt dem och citronskal i majonnäsen. Blanda de strimlade grönsakerna med örtmajonnäsen.
- Vi hade delvis mynta i som val av ört. Den hade man kunnat tagit bort. Har svårt för mynta generellt. Vet inte varför. Väldigt speciell smak bara. Men man tager vad man haver och nu är den slut i alla fall;) Skönt det! Men alla de tre olika tillsammans (pirogerna, såsen och salladen) blev goda ihop:)
 
 
 
 
 
 

.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0