Mandelmuffins med grädde

 
Cirka 18 stycken
 
125g Smör
125g mörk blockchoklad
2ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
1/2 dl sötmandel
1/2 dl russin
 
Smält smöret i en kastrull. Ha plattan på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i smöret och låt allt smälta samman. Ta bort den från plattan samtidigt så det inte bränner fast. Låt det sedan svalna.
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Vänd ner i äggsmeten. Hacka mandeln och russinen och rör även ner det i smeten. Till sist blanda ner chokladblandingen  i det övriga.
 
Klicka ut smeten i formar. Grädda i 15 minuter i 200grader.
 
- Håll koll på att de inte ligger för länge. Kan vara bra med mindre än 15 minuter. Upplevde att de blev aningen brända när de var i 15 minuter i ugnen. Löste det med att vispa grädde och ha över. Blev jättegott ändå:) Ät de gärna nygräddade! De stelnar om de får ligga en stund, godare om de är lite kladdkakeaktiga.
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0