Lax med örtpesto

 
 
 
4 portioner
 
4 portionsbitar laxfilé
Couscous
Sallad med olika ingredienser
 
Örtpeston:
 
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesan
2 dl färsk basilika
50g pinjenötskärnor
3/4 dl olivolja
Peppar
Salt
 
  1. Skala vitlöksklyftorna. Mixa parmesan, vitlöksklyftor, basilika och pinjenötter i en skål med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis. Viktigt då den skär sig annars. Salta sen.
  2. Lägg ut laxen på ett ugnssäkert fat. salta och peppra, bred på peston och ugnsstek i 200grader i 15 minuter.
  3. Servera laxen med couscous och matlagningsyoghurt, salta och peppra över yoghurten.
- God rätt och lika god dagen efter som lunch. Med en sallad till blir det jättegott. Kul att göra egen pesto! Inte alls svårt.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0