Bolognese

 
 
 
-yummy yummy! Bolognese funkar alltid! Så äre bara;) Inget fel med den här rätten över huvud taget! Med en smarrig sallad och ett glas rött, blev detta fulländat! :)
 
- Detta recept är från kokboken Markus pasta! Har ni inte den, köp den. En av de bästa kokböckerna jag har!
 
 
4 portioner
 
400g pasta
300g nötfärs
4msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 burk hela tomater
1 köttbuljongtärning
2lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
 
 
  1. Bryn färsen i olivoljan på hög värme. Tillsätt löken, vitlöken, morötterna och sellerin. Allt hackat i mindre bitar. Stek allt tillsammans ytterligare några minuter.
  2. Rör i tomatpurén, tomaterna och vinet. Koka upp alltsammans, smula i buljongen och häll i örterna. Låt allt sjuda under lock. Gärna upp till 1 timma. Rör om lite då och då. Om du själv anser att det behövs spädas lite med vatten, så gör det. Till slut kan du smaksätta med peppar och salt.
  3. Koka pastan och riv parmesanosten. Gör en god sallad till. Servera allt tillsammans!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0