Pasta med blomkål och kryddig korv









4 portioner

1 ansat blomkålshuvud, skuret i buketter och sedan hackade i mindre bita (eller frysta buketter i ungefär lika stor mängd)

Salt
Cirka 8 msk olivolja
4 stora vitlöksklyftor, hackade
1 stor gullök hackad i mindre bitar
1 tsk mejram
1 nypa chiliflakes
3 msk bladpersilja
5dl kyckling eller grönsaksbuljong
500g pasta
1/2 dl ströbröd

1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Tillsätt 2 msk salt och blomkålen och koka i cirka 7 minuter tills blomkålen är mjuk. Lyft ur blomkålen med en slev och lägg den i ett durkslag. Ställ blomkålen och kastrullen med vatten åt sidan.

2. Värm 4 msk olivolja på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken, löken, mejram och chiliflakes och fräs det i cirka 4 minuter. Lägg i blomkål, persiljan och buljongen. Höj värmen en aning och låt det puttra under omrörning i 12 minuter tills blomkålen har fått lite färg och vätskan reducerats en aning.

3. Koka upp blomkålsvattnet igen och tillsätt 2 msk salt. Lägg i pastan och koka den al dente enligt anvisningarna på förpacknngen. Rör om med jämna mellanrum. Häll av pastan i ett durkslag, men behåll 1 dryg dl av kokvattnet. Blanda pasta och sås och späd med kokvatten om så önskas. Hetta upp 4 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i ströbrödet och fräs det under omrörning i 2 minuter. Sprid ut ströbördet över pastan och servera.

- Den här rätten hade vi chorizokorv till också. Tur var det, för det lyfte rätten rejält. Trodde den här rätten skulle vara godare än vad den var, men är som sagt roligt att testa nya rätter ändå.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0