Knaprig kyckling, kryddad som i provence
Till 4 personer:
1000g kycklinglår med skinn
1 tsk salt
3krm nymald svartpeppar
1tsk hackad rosmarin
1tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
150g haricots verts
1/2 msk olivolja
2 tomater
4 rosmarinkvistar
1 paket fetaost
Ugnsstekt potatis:
750g potatis
2msk olivolja
1 tsk salt
1krm nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen på hög värme cirka 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
2. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron och stek klycklingen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
3. Skölj, skrapa och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar i en ugnssäker form.
4. Stek potatisen samtidigt som kycklingen, 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
5. Dela haricots vertsen i mindre bitar. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna cirka 1 minut. Blanda ner tomaterna och stek cirka 1/2 minut. Lägg bönor och tomater i formen tillsammans med kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och smulad fetaost. Stek mitt i ugnen ytterligare cirka 10 minuter, tills osten smält till hälften.
6. Severa direkt tillsammans med potatisen :)
-Jättegod rätt. Detta åt vi i måndags, lyxig måndagsmat. Vi tog en röd paprika och lite belugalinser och hade med bland de andra grönsakerna också. Blev väldigt lyckat:) Alfred fick riktigt lyxiga lunchlådor till praktiken:)
Kommentarer
Trackback