Kikärtssoppa








4 portioner


1 gul lök
4 morötter
1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
8 dl kikärtor, kokta från burk
3 tsk curry
3 krm salt
Några droppar tabasco
3 msk bladpersilja

Servering:

Turkisk yoghurt och ostsmörgåsar

Skala och finhacka lök och tärna moroten. Koka upp buljongen med lök och morot och låt sjuda under lock cirka 10 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt dem bli varma. Smaka av med curry, salt och tabasco.

Servera soppan med turkisk yoghurt och ostsmörgåsar

-Trodde inte den här rätten skulle vara god alls, men ack så fel vi hade. Var precis tvärtom. Gudars vad gott det var och väldigt mättande! Vi använde "het" curry, så det blev en aning för starkt, men det kompenserades med den turkiska yoghurten. Med ostsmörgåsarna, blev detta en perfekt rätt:) Nam nam!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0