Baconfalu







1 påse delikatesspotatis
Olja till stekning
Flingsalt och svartpeppar
600g falukorv
2 röda äpplen i tunna klyftor
Senap
1 paket bacon
1 1/2 dl riven ost
1 klyftad rödlök
1 röd paprika i mindre bitar

  1. Skrubba potatisen väl, dela stora och lägg allt i en större smord ugnssäker form. Ringla över olja, blanda så att all potatis blir täckt. Strö över flingsalt och mald svartpeppar. Sätt in i 225 grader, 8-10 minuter. Förbered korven så länge.
  2. Snitta falukorven, fyll snitten  med hälften av äppelklyftorna. Ringla över senap. Linda baconskivor om, ta ut plåten med potatisen och lägg på korven. Strö över riven ost. Blanda ner lök, paprika och resten av äppelklyftorna i potatisen och sätt in i ugnen  tills allt har fått färg och potatisen är genomstekt, cirka 20 minuter.

- Väldigt mycket olika smaker men som passade fint ihop. Man blev verkligen mätt. Rolig variant att testa när det gäller falukorv.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0