Tomatsoppa med parmesan chips



Så här gör du parmesan chips:

Ta en plåt och lägg bakplåtspapper på. Riv parmesan och lägg i avlånga stripor, inte allt för tjockt. Låt vara i ugnen på cirka 200°. Låt dem vara där tills de smält och börjat få färg. De ska inte vara bleka. Åter igen känslan som styr:)

-Otroligt goda att ha till tomatsoppa, eller varför inte en förätt med annat? Perfekta och supergoda:)

Till tomatsoppa behöver du: (5-6 portioner)

Passerade tomater 3*500g
Salt och peppar, efter smak
Socker, efter smak (bringar fram tomatsmaken mer)
Oregano, rätt mycket (eller basilika)
1 medelstor gullök

Fräs löken tills den blir genomskinlig. Häll sedan i de passerade tomaterna och krydda efter ett tag. Låt soppan puttra länge, då blir den extra god och smakerna drar till sig mer. Vill du ha en slät soppa (så man inte har stora lökbitar)använder du en stavmixer. Soppan kan behövas spädas ut om den blir för tjock. Ta då lite vatten och smaka av. Soppan är färdig när du tycker den fått rätt smak.

-Gott att äta soppan med parmesan chips, eller annat tillbehör som mackor med smör och ost med mera. Fantasin som styr:) Vi brukar alltid göra lite mer av soppan så det räcker till dagarna efter. Finns så många sätt att använda resterna på. I en köttfärssås, pastarätt med kassler, till pizzan, you name it:) I den här soppan hade vi även hackad fetaost i. Skulle egentlgien blivit en annan grej som tillbehör med fetaosten, men tortilla bröden som skulle vara till det var mögliga. Inte kul:( Jag ringde i alla fall affären och får komma och hämta nya nästa gång jag handlar:) Bra va?:) En av våra favoritsoppor helt klart. Och vet ni? Mycket bättre att göra egen soppa, än att köpa. Blir så mycket godare då:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0