Whiskytryfflar

 
 
 
80 stycken ungefär
 

3dl vispgrädde
500g mörk choklad, mist 70% kakaohalt
3/4 dl whisky
1dl kakao
 
Värm grädden men låt den inte koka. Bryt chokladen i bitar och smält den i grädden. Tillsätt whisky och rör om. Klä insidan av en form cirka 15*25cm med plastfolie och häll i choklad-blandningen.
 
Låt stelna i kylskåp. Stjälp upp chokladen på en skärbräda och ta av plasten. Skär i stavar och rulla dem i kakao. Förvara chokladen i en burk med lock i kylskåp.
 
- Tycker inte de smakar så jättemycket whisky, men det gör inget för mig som inte gillar det ;) Tror speciellt Alfreds föräldrar kommer att älska dessa :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0