Färsk lax

 
 
 
Vi lyxade till det med färsk lax när vi hade gäster hos oss förra helgen. Det var uppskattat av både gästerna och oss. Halva ugnsbakade vi i ugnen och räckte till fyra personer och blev till och med över till två luncher dagen efter. Andra halvan fick åka in i frysen. Tror bjässen var på lite över 2kg. Inte varje dag man köper det, men ibland får man faktiskt unna sig. Vi gjorde hemmagjort mos till och en grymt god sallad. På laxen i ugnen hade vi fetaost och rödlök. Enkelt och gott! Här nedan kommer ett recept som vi gjorde för väldigt länge sen, men som jag hittade idag. Testa den för det är den verkligen värd!:)
 
Fetaostfylld lax med dill och citron

4 portioner
 
4 portionsbitar laxfilé
1 paket smulad fetaost
1 1/2 msk finhackad färsk dill
1/2 citron, rivet skal
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
 

Sätt ugnen på 150grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra. Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar.
 
Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.Stek i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills laxen blivit stekt med fortfarande har en saftig rosa kärna.
 
Till detta hade vi kokt potatis, ärtor och hollandaisesås.
 
- En otroligt god laxrätt detta också. Ni som inte gillar lax, lär er! Ni kommer inte ångra er :)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0