Apelsin och morotssoppa

 
 
 
 
400g morot
4 potatisar
1 gul lök, hackad
25g smör
1 vitlöksklyfta, hackad
12dl grönsaks eller kycklingbuljong
2 msk pressad apelsinsaft
Salt och peppar
2 dl gräddfil
Persilja
 
1. Skala och skär morot och potatis i bitar. Fräs det i smör tillsammans medlök och vitlök.
 
2. Häll över buljong och koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter.
 
3. Mixa soppan slät och späd. Servera med gott bröd, gräddfil och persilja.
 
- Jättegod soppa! Tips är att ta mer pressad apelsinsaft. Tyckte inte den smaken trädde fram så mycket som jag hade velat.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0