Morotskaka








2 ägg
2dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl olja
2 dl rivna morötter



1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Ha ner kanel och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.

3. Vispa ner mjöl och bakpulver.

4. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och vispa tills allt har blandats.

5. Fördela smeten i en form med löstagbara kant. Försök att fördela smeten så lika som möjligt.

6. Grädda i ungefär 30 minuter på 175 grader. Låt svalna i formen i ungefär tio minuter, innan du tar ut den ur formen och sedan låter den svalna helt.


Cream Cheese Frosting:


3 dl florsocker
60 g färskost
40 g smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker

1. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i en skål.

2. Ha i smör och philadelphiaost och vispa tills du har en len frosting. Vispa i ungefär fem minuter, tills frostingen har blivit riktigt fluffig.

3. Bred över frostingen över kakan.

-En kaka som alltid blir lika god:) Alfreds favorit:) Däremot brukar det estetiska skifta väldigt. Är inte alltid lika nöjd med hur kakan ser ut, är väl därför det är tur när den smakar så gott :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0