Dubbelpanerad spättafilé med remouladsås












4 portioner

400g spättafilé
1 tsk salt
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 lättvispat ägg
2 msk smör

Remouladsås

2 ättiksgurkor
1/2 dl syltlök
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk fransk senap
1 krm salt

Tillbehör:

Kokt färskpotatis
Citron
Ärtor

Gör så här:

1. Fintärna ättiksgurkan. Hacka syltlöken. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.

2. Salta fileérna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost och ströbrödsblandningen.

3. Bryn smöret och stek fisken 2-3 minuter på varje sida till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

- Underbart god rätt. Man åt sig proppmätt kan jag lova. Blev mycket över också, som passar utmärkt till lunch. Allt var helt suveränt! Mumma :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0