Frukostbullar med vallmofrön









Så här kan det gå ibland när man bakar. Den jästa degen fick inte ens plats i bunken;) Nästa gång halverar jag nog receptet på det här brödet;)

38 stycken bullar

75g jäst
100g smör eller margarin
1 liter mjölk
2 msk sirap
2tsk salt
Cirka 2 liter vetemjöl
Ägg
Vallmofrön

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt allt bli cirka 37°. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resten.

2. Tillsätt sirap och salt. Arbeta in vetemjöl lite i taget till en smidig, ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek 35-40 minuter.

3. Dela degen i 3 delar och kavla ut cirka 2 cm tjocka plattor. Sporra eller skär ut rutor. Lägg rutorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem sedan jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck.

4. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med vallnofrön. Grädda i 250° i 8 minuter.

Jättegott bröd:) Med smör, ost och grönsaker på, blir dessa perfekta:)






Så här goda mackor blev det av de goda frukostbullarna med vallmo :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0